Nova Godina dolazi za:

  • 00 DAN
  • 00 SAT
  • 00 MIN
  • 00 SEK
+

Uživo pratite kretanje Deda Mraza prego Google-a ili Microsoft-a

Deda Mrazova pojava oduvek je izazivala neverovatnu pažnju svakog pojedinca bez obzira na starosnu dob, ali i čitave javnosti. Ukoliko niste znali, možete „uživo“ pratiti kretanje Deda Mraza preko Google-a i Microsoft-a tj njegovog pretraživača Bing-a.

NORAD-Santa-tracker

Ako ne verujete da je sve to moguće „uživo“, Vi onda očigledno ni ne verujete u Deda Mraza a to je pogrešan stav. Vi samo nikada niste imali priliku da se uverite da on zaista postoji!


Naime, Deda Mraza još od 1955. godine radarom i satelitskim kamerama prati Komanda vazduhoplovne odbrane Severne Amerike (NORAD) o čemu smo detaljnije već pisali na ovom sajtu.

santa-tracker-banner

Nakon petogodišnje uspešne saradnje NORAD-a i Google-a, u NORAD-u su 2012. godine odlučili da okončaju petogodišnji ugovor s Google-om o praćenju putanje Deda Mraza i, „kao nož u leđa“ dugogodišnjem partneru, ovaj posao poverili Google-ovom ljutom konkurentu, Microsoft-ovom pretraživaču Bing-u. Na sve ovo, ni Google nije ostao „dužan“ te je odmah osmislio i svoju aplikaciju čuvenog „Santa tracker-a“.


Zahvaljujući „ratu pretraživača“, možete da budete potpuno informisani o Deda Mrazovom kretanju po celom svetu i možete da znate kada da ga očekujete u svom gradu i u svom domu.

Majkrosoft je, dakle, sa NORAD-om napravio Santa tracker na kome, osim što možete da pratite Deda Mrazov put, možete da igrate igrice, slušate muziku, gledate filmove ili naučite ponešto o božićnim običajima širom sveta. Ovo je iskustvo moguće i na mobilnim uređajima.

S druge strane, Google-ov Santa Tracker napravljen je malo više na „dečji fazon“, i tamo ćete posetiti Deda Mrazovo selo i zabaviti se uz razne animacije. Osim toga i ovde se nude igrice, ali i poseban poziv od Deda Mraza. Ako imate Android telefon, Deda Mrazov put možete da pratite i preko zvanične Googleove aplikacije.

deda-mraz-pismo