Nova Godina dolazi za:

  • 00 DAN
  • 00 SAT
  • 00 MIN
  • 00 SEK
+

Srbi uhapsili Deda Mraza na graničnom prelazu sa Hrvatskom – Zaplenjen krikumčareni tovar novogodišnjih ukrasa i plastičnih jelki!

U kontejneru koji je iz luke u Rijeci transportovan za Beograd nalazio se višak robe u odnosu na prijavljenu količinu, tačnije  3.000 jelki i ukrasa i gotovo 1.300 neprijavljenih sveća te 14.000 baterija.

Osim toga, utvrđena je još jedna „Deda Mrazova“  nepravilnost – ovoga puta manjak robe tj. nedostaje 580 produžnih kablova koji su bili prijavljeni.

U dokumentaciji koju je priložio uvoznik stoji da se u kontejneru nalaze ”božićna drvca, dekoracija, baterije i produžni kablovi”. Ipak, Odeljenje za analizu rizika Uprave carina je na osnovu indikatora koje prate naložilo detaljan fizički pregled tovara zbog čega je „Deda Mrazov“ kamion sproveden u Šid, gde je u tamošnjem carinskom skladištu  istovaren čitav kontejner  te je sva roba popisana i upoređena sa postojećom dokumentacijom.

Nadležni će, kažu, zbog ovakvog postupanja protiv „Deda Mraza“ (čitaj „uvoznika“) pokrenuti prekršajni postupak, a zaplenjena roba će privremeno biti zadržana do okončanja postupka.