Nova Godina dolazi za:

  • 00 DAN
  • 00 SAT
  • 00 MIN
  • 00 SEK
+

Pet uslova da budete Super Deda Mraz

  1. Deda Mraz treba da bude topla i brižna osoba. To je nešto što je urođeno. Možemo to zvati i „talenat“. Ovakva, topla i brižna osoba ne glumi Deda Mraza da bi zadovoljila svoj ego već da bi druge učinila srećnim i radosnim. „Super Deda Mraz“ zaista voli ljude i zna kako treba da im priđe, razgovarara sa njima i usreći ih, naročito malu decu.
  2. Super Deda Mraz treba da obožava svoj posao! Koliko puta ste u nekom tržnom centru videli Deda Mraza koji sedi tamo kao kamen ili se pravi da ne vidi decu ili „odrađuje“ svoj posao kao da radi na pokretnoj traci u fabrici? Super Deda Mraz mora da bude pun radosti i entuzijazma bez obzira koliko je njegov dan možda loš. Ustvari, Super Deda Mraz ne može da ima loš dan! Njegov posao ga čini srećnim i on nema nezadovoljne „mušterije“.Bozic-Bata
  3. Super Deda Mraz mora da ima zdrav razum! Ne mogu i ne smeju da ga nerviraju trivijalnosti ali ni realni „problemi“ sa kojima se susreće na svom poslu kao što su neposlušna deca, osobe sa posebnim potrebama, plač beba, nervozna i nemirna deca, roditelji koji su irititantni ili su možda imali loš dan na poslu kao ni nestrpljivi fotografi koji ne znaju kako da naprave dobru sliku u lošim svetlosnim i drugim uslovima.
  4. Super Deda Mraz mora da bude velikodušan! To znači da treba i želi da sluša šta deca imaju da mu kažu, da ih uveri da razume njihove želje ali, istovremeno, nikada im ne obećava specifičnosti i pojedinosti, jer on zaista ne zna koji i kakav poklon će dete da dobije. Super Deda Mraz mora da komunicira sa decom na njihovom nivou i da ih uveri u posebnost njihovog poklona te u svoje mogućnosti (čitaj: mogućnosti roditelja) te da neostvarene snove i neispunjene želje „delegira“ narednoj  Novoj godini.
  5.  Super Deda Mraz mora da bude uverljiv i verodostojan! Mala deca (do šest godina) uvek i bezuslovno veruju u Deda Mraza ali ona starija imaju sumnje u određenoj meri. Zbog toga je važno da Deda Mraz izgleda potpuno autentično i da bude potpuno kredibilan. Super Deda Mraz mora u potpunosti da se uživi u svoju ulogu, čak i da poveruje da je on zaista pravi Deda Mraz!