Nova Godina dolazi za:

  • 00 DAN
  • 00 SAT
  • 00 MIN
  • 00 SEK
+

Mondo: Da li biste detetu poručili pismo od Deda Mraza?

Čuveni domaći veb portal „Mondo“ prenosi reportažu Večernjih novosti u kojoj se spominje naš Deda Mraz.
Ispod prenosimo tekst u celosti:

[push h=“10″]

Pismo „omiljenog dekice“ prilagođeno vašem detetu možete poručiti preko interneta za 399 dinara.

Mališanima širom Srbije ovih dana stižu pisma od Deda Mraza lično. Omiljeni dekica hvali ih za sva dobra dela i obećava poklone, i to baš one koje su poželeli.Novogodišnju bajku roditelji u Srbiji deci mogu upotpuniti na ovaj način od prošle godine. „Pismo Deda Mraza“ može da se pronađe, prilagodi detetu i poruči preko interneta.

a2

„Zamislite trenutak kada poštar vašem detetu donese pismo adresirano na njegovo ime, a pošiljalac je, verovali ili ne, Deda Mraz lično! Mislio sam da je to dobra ideja i da će učiniti novogodišnje praznike još interesantnijim“, kaže za „Novosti“ Miroslav Bronzić, koji je osmislio „Pismo Deda Mraza„.

Da je ideja pun pogodak uverio se kad su počeli da stižu odgovori roditelja koji su opisivali oduševljenje svoje dece.

Kada se poručuje pismo, ostavljaju se podaci u vezi sa detetom, ali i detalji poput toga da li je bilo poslušno tokom godine, nabrajaju se njegove vrline, dobra dela… „Deda Mraz“ im zatim piše da je obavešten o njihovim željama, nabraja ih i kaže da će se patuljci potruditi da sve to obezbede.

Pismo od Deda Mraza, čije naručivanje košta 399 dinara, pojedini roditelji iskoriste i da malo prevaspitaju svoju decu.

„Traže da sami napišu pismo u kojem će uslovljavati decu, da ako se ne poprave, neće dobiti poklone, da će Deda Mraz biti ljut na njih“, priča sagovornik „Novosti“.

„Međutim, i pre nego što smo pokrenuli ovu priču, angažovali smo psihologe da nas posavetuju. Mišljenje je da nije dobro uslovljavati mališane na ovaj način i ucenjivati ih Deda Mrazovom naklonošću. A stručnjaci kažu da deca oko sedme godine prestaju da veruju u ovu bajku.“

[push h=“10″]

Isti članak je objavljen i u veb izdanju Večernjih novosti pod naslovom „Deda Mraz piše deci u Srbiji