Nova Godina dolazi za:

  • 00 DAN
  • 00 SAT
  • 00 MIN
  • 00 SEK
+

Kako se šalje pismo Deda Mrazu

Česta nedoumica svakog roditelja je šta uraditi sa pismom koje je dete napisalo Deda Mrazu!?!

Odgovor je jasan i jednostavan: Trebate da ga pošaljete. Deda Mrazu, naravno!

A koja je adresa Deda Mraza?!!

– nastavite da čitate ovaj tekst :)


pismo-deda-mrazu

Naime, postoji više servisa u svetu gde možete da pošaljete pismo Deda Mrazu i nadate se odgovoru a jedan od takvih servisa postoji i u Srbiji.

Ipak, priznaćemo, u svetu najčuveniji je onaj koji servisira Finska Pošta. Dakle, pismo koje je za Deda Mraza napisalo vaše dete šaljete direktno u Laponiju kod, kako oni kažu „pravog Deda Mraza“.
Njegova adresa je:

Santa Claus Post Office
96930 Arctic Circle
Finland

Odgovor ćete dobiti, sasvim proverno :) ali šablonski, na engleskom, negde krajem leta naredne godine…

 


A Pošta Deda Mraza koja radi u Srbiji?

Pošta Deda Mraza tj. agencija Pismo Deda Mraza zaista postoji. Registrovana je čak u odgovarajućem registru privrednih subjekata. Međutim, osnovna delatnost ove kuće je slanje personalizovanih pisama od Deda Mraza ali po porudžbini roditelja (ili koga god).

Istina, ova kuća ima i te kakve veze sa Pravim Deda Mrazom – baš ovim na čijem sajtu sada čitate ovaj tekst.

pisma-deda-mrazu

Međutim, činjenica da je Pošta Deda Mraza privredni subjekt koji, kao i svaka pošta, naplaćuje svoje usluge, ne znači da morate da platite za odgovor. Možda vam se posreći, naročito ako pismo Deda Mrazu pošaljete blagovremeno (i do mesec dana unapred). U suprotnom, jedina mogućnost da sigurno dobijete odgovor, čak i brzom poštom „Danas za sutra“ je da za tu uslugu platite 390,00 RSD.

pisma-od-deda-mraza

Ovako izgledaju pisma tj. koverte i memorandumi na i u kojima se dostavlja pismo od Deda Mraza

 

U Pošti Deda Mraza vredno radi čitav tim Deda Mrazovih pomoćnika vilenjaka i patuljaka a tu je, dakako, i Deda Mraz lično :)

smesni irvasi

A ovi irvasi su, priznaćete, preslatki :) – crtež (deo pisma) devojčice Nađe P.

 

Ukoliko ste jedan od preko 40.000 fanova Deda Mrazove oficijalne Fejsbuk fan stranice onda sigurno poznajete već legendarnog vilenjaka Peru (dobricu i pozitivca) i nevaljalog patuljka Đuru koji vazda pravi probleme…

Danicino pismo

Crtež koji je Deda Mrazu poslala devojčica Danica

Ipak, većina pisama koje Deda Mraz dobije oko Nove Godine su odgovor na pismo koje je Deda Mraz poslao njima. Iz sadržaja pisama (pogledajte neka od njih ovde) se vidi da su deca potpuno zbunjena činjenicom da Deda Mraz zna ko su oni, gde žive, šta vole a šta ne vole, šta su sve naučili i kave vrline su stekli tokom godine koja polako prolazi… Desi se da Deda Mraz katkada i prigovori za po koji nestašluk ili lošu ocenu u školi ali obavezno na kraju stoji pohvala i obećanje da će mu ispuniti „skrivene želje“ (zarim navede koje tačno)…

Ovo pismo od Deda Mraza je sguran dokaz da Deda Mraz postoji. Čak i ako deca (ali samo ona do max 7 godina) nisu verovala u Deda Mraza, počeće sumnjati da on zaista postoji. Još ako se onko Nove godine on zaista pojavi u njihovoj kući… čarolija je uspela :)

unutrasnjost poste deda mraza

I najzad, adresa na koju možete da pošaljete pismo Deda Mrazu je:

Pošta Deda Mraza
Makenzijeva ulica br. 32
11000 Beograd
Srbija