Nova Godina dolazi za:

  • 00 DAN
  • 00 SAT
  • 00 MIN
  • 00 SEK
+

Kako je Deda Mraz izbegao bankrot

Najpoznatiji Deda Mraz na svetu, onaj iz Laponije uspeo je da izbegne bankrot u poslednjem trenutku zahvaljujući finansijskoj „injekciji“ novog vlasnika.

Naime, u prethodnom članku pisali smo o sasvim izvesnom bankrotu kompanije DiaNordia koja „zastupa“ Laponskog Deda Mraza i koja tamošnjoj Poreskoj upravi duguje preko 200.000,00 evra te su, zbog toga, poreznici pokrenuli postupak stečaja nad Deda Mrazovom kućom… Tadašnji vlasnik kompanije Jarmo Karinijemi izjavio je kako se ne misli predati te kako se nada da će nekako uspeti da skupi novac za samo sedam dana koliko mu je preostalo da „spase“ tragičan kraj „priče o Deda Mrazu“…

Jarmo je očigledno uspeo nekako da se snađe. Naime, grupacija Laponski safari objavila je 28. avgusta da je kupila većinu deonica kompanije DiaNordia Oya i otplatila njene poreske dugove. „Želimo da se priča o Deda Mrazu nastavi“, rekao je Jirki Niva, izvršni direktor Laponskog safarija, koji u Deda Mrazovoj postojbini Laponiji organizuje ‘safarije’ sa irvasima i motornim sankama. Podsetimo, DiaNordia Oya, za razliku od Safarija organizuje susrete sa Deda Mrazom.


Problem je, podsetimo, nastao jer se zbog recesije smanjio broj najboljih posetilaca, Rusa, pa je Deda Mraz zapao u opasne finansijske probleme.

Bilo kako bilo, kao i svaka priča u kojoj je Deda Mraz glavni protagonista, i ova ima srećan kraj.

Deda Mraz je spasen!!!

deda-mraz-pismo