Nova Godina dolazi za:

  • 00 DAN
  • 00 SAT
  • 00 MIN
  • 00 SEK
+

Irska pošta morala da se izvini detetu jer mu je vratila pismo poslato Deda Mrazu (SKANDAL)

Ne znamo gde živi Deda Mraz“, odgovor je zvaničnika Irske pošte „An Post“ koja je jednoj irskoj devojčici vratila pismo koje je ona poslala Deda Mrazu uz napomenu „adresa nepoznata„.

Ovakav postupak Irske pošte izazvao je bes u domu Kembelovih u Dablinu u kome su deca počela da postavljaju neobična pitanja na koja roditelji nisu imali odgovor. Štaviše, pismo koje je poslala Kembelova starija ćerka se nije vratilo a pismo koje je poslala mlađa, trogodišnja ćerka jeste.pismo deda mrazu

Pošto je otac Alan Kembel na Twitteru javno prozvao Irsku poštu i požalio se na ovakvo ponašanje poštara, stiglo je i zvanično izvinjenje poštanske PR službe, koja je najavila i istragu o ovom incidentu, javlja BBC.

Iz „An Post-a“ kažu da su „pomogli Deda Mrazu“ da odgovori na 140.000 pisama prošlog Božića i da ne znaju kako je do ovakvog „odgovora“ došlo.

Na koverti je u oba slučaja stajala ista adresa: „Deda Mraz, Santa Groto, Laponija, Severni pol„.

Sreća pa smo posetili Deda Mraza u Dandrumu nekoliko dana pre nego što smo poslali pisma pa je on znao šta su poželele za Božić„, prepričava „zvaničnu roditeljsku varijantu“ srećnog kraja priče gospodin Kembel.

Irska pošta: „Pogrešili smo – nema opravdanja“

U poštanskoj službi kažu da su veoma uznemireni ovakvim incidentom. „Ovako nešto naprosto nije smelo da se desi. Nema opravdanja. Istraga je u toku„, citirao je „Ajriš egzaminer“ (Irish Examiner) saopštenje kompanije. Ponudili su varijantu da najmlađoj Kembelovoj ćerki pošalju „veoma posebno pismo“, ali su Kenbelovi odbili njihov predlog.


 

Šta se dešava kod nas tj. kada Srpska pošta ne isporuči pismo od Deda Mraza?

Da bi dete u Srbiji dobilo pismo od Deda Mraza, roditelji (ili neko drugi) za tu uslugu moraju da plate 390 RSD na račun agencije „Pismo Deda Mraza“.santa-claus-deda-mraz

„Zaista se dešava, mada veoma retko, da pismo ne stigne na navedenu adresu ili da stigne sa zakašnjenjem, nakon Nove godine“ kažu u PR sllužbi Pisma Deda Mraza.

U takvim slučajevima reagujemo u skladu sa situacijom. Ukoliko je roditelj platio Post Express uslugu „Danas za sutra“, reagujemo hitnom istragom (elektronsko praćenje pošiljke) i poručioce obaveštavamo gde se pismo trenutno nalazi. Obično bude u lokalnoj pošti ili na čekanju za drugu isporuku pošto pri prvom pokušaju isporuke nikoga nije bilo kod kuće.

U slučaju da je pismo poslato kao obična poštanska pošiljka, u dogovoru sa poručiocima, bez odlaganja šaljemo novo sa uslugom praćenja pošiljke, uz prethodnu proveru tačnosti adrese na sajtu Pošte ili vraćamo novac na račun naručioca. U svakom slučaju, hvalimo se činjenicom da nemamo ni jedan nerešen slučaj niti jednog nezadovoljnog korisnika naših usluga“, kažu u www.pismodedamraza.rs.

deda-mraz-pismo