Nova Godina dolazi za:

  • 00 DAN
  • 00 SAT
  • 00 MIN
  • 00 SEK
+

A šta će nevaljala deca dobiti od Deda Mraza?

Poznata stvar je da će dobra deca od Deda Mraza dobiti ono što su poželela, ili bar nešto od toga ali, šta je sa onom drugom decom?! Ona koja baš i nisu bila dobra tj. nisu slušala roditelje, zaređali su kečeve u školi, loptom razbili komšijin prozor…

Dobro. Ajde da analiziramo stvar obzirom da Deda Mraz ima više rešenja za ovakve situacije :)

Legenda kaže da su oduvek dobra deca dobijala slatkiše (pre nego su se N.G. i Božić pretvorili u komercijalno-kupoholičarske praznike) a ona malo manje dobra (da ne kažem baš „nevaljala“) deca će dobiti komad uglja (da se njime nagarave), više kao opomenu za svoje ponašanje i nestašluke.

negro-i-bronhi

Ako vam ovo za današnje uslove deluje surovo (a jeste), Deda Mrazova kazna se „ublažila“ te će ova deca takođe dobiti slatkiše, ali one malo manje slatke i koje asociraju na već pomenuti ugalj. „Negro“ i „Bronhi“ bombone su baš to što ste tražili :)

Ako, pak, želite da budete grublji od „Negro-Bronhi“ varijante, onda pravac na pijacu. Krompir, luk, cvekla i ostali „slatkiši“ takođe mogu biti poklon-opomena od Deda Mraza. PAŽNJA! – ovo je ipak surovo i graniči se sa merom dobrog ukusa. Nikako nije šaljivo osim ako vam dete nema 30 godina :)

povrce

A kako još možete da „opomenete“ nevaljalo dete?

U Pošti Deda Mraza odakle se distribuiraju pisma od Deda Mraza (pisma koja Deda Mraz piše deci), kažu da neretko dobijaju molbe roditelja da se sadržaj pisma koje poručuju za svoje dete neznatno izmeni. Da Deda Mraz spomene po koji nestašluk koje je dete učinilo i da „pripreti“ da od njegovih novogodišnjih želja i poklona (koje će takođe navesti u pismu) nema ništa ukoliko se nestašluci ne isprave ili ne ublaže. Najčešće to biva „jedinica iz matematike“, „da odmah i smesta prestane da laže roditelje“ i sl.

krampus-kaznjavanje

Verujte, sve ovo nije ništa naspram nekih alpskih i istočnoevropskih običaja gde decu plaše Krampusom ili starcem Mrazom koji će ih oteti i odneti daleko u šume i planine i tamo vezati za drvo, možda čak i pojesti…

bombone

Naše Negro bombone se u odnosu na ovo ček ni ne mogu smatrati kaznom :)